Twinkeltoernooi 2011 (Gilze, N-B)

In 2011 wordt voor de 12e keer het jaarlijkse Twinkel Judo Toernooi voor judoka’s met een verstandelijke beperking georganiseerd. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 22 januari 2011 in sporthal “Achter de Tuintjes” in Gilze.
Omdat iedere judoka met een verstandelijke beperking moet kunnen deelnemen, wordt er een systeem gehanteerd van wedstrijd klassen waarmee met ieders mogelijkheden en onmogelijkheden rekening wordt gehouden. Hiervoor wordt het JBN wedstrijdreglement voor G-judo toegepast. De wedstrijden worden begonnen met ‘tachi-waza’ (staande technieken) of met ‘ne-waza’ (grond technieken). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een functionele classificatie, waarbij sprake is van een vijfcategorie schaal van goed naar zwak. Hierdoor wordt het mogelijk om groepjes te maken van maximaal 4 of 5 deelnemers die zoveel als mogelijk een gelijkwaardig gewicht, leeftijd en niveau hebben. Tijdens de wedstrijden zullen de scheidsrechters vooral hun aandacht richten op veiligheid en plezier. Het motto van het toernooi is dan ook: stoeien met plezier! Alle deelnemers ontvangen een prijs.

PRETBEK!

[smugmug url=”http://boblefevere.smugmug.com/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15544677_do82h&format=rss200″ title=”Twinkeltoernooi%202010″ imagecount=”141″ start=”1″ num=”9″ thumbsize=”Th” link=”smugmug-lightbox” captions=”false” sort=”true” window=”true” smugmug=”true” size=”X3″]

En de foto’s van de JBN HIER

1 thought on “Twinkeltoernooi 2011 (Gilze, N-B)

  1. hallo meneer dit is hans van de judo ik was in het twinkel toernoi ik vind jouw webseit mooi met judo foto”s en ook mooie meisjs erop waneer zyn er weer judo foto”s??

Comments are closed.